10 maart 2022

‘ Zorg dat je aan tafel zit en praat mee. Anders praten ze over je!’

In een snel veranderende markt staat varkenshouder Theo Vernooij bekend als een ondernemer die altijd een stap vooruit denkt en niet bang is om daar voor uit te komen. Zo investeerde hij dit jaar in een nieuwe stal met vrijloopkraamhokken en was hij ruim tien jaar geleden één van de eerste deelnemers in het Good Farming Star Concept van Vion. Wij spraken Theo op zijn bedrijf in Nijkerk over zijn keuzes en hoe het is om in deze moeilijke tijd te produceren voor een concept.

Op het moment dat Vion in 2010 startte met Good Farming Star was het bedrijf van Theo Vernooij één van de eerste deelnemers. “We zijn een vooruitstrevend bedrijf. Toen dit concept op de markt kwam was dit nieuw in de markt. Iets wat ons wel paste”, aldus Vernooij, die ervan overtuigd is dat je als producent moet proberen mee te bewegen met de veranderende vraag in de markt. Inmiddels kent het concept 185 deelnemers en is er zelfs een wachtlijst voor potentiële varkenshouders om voldoende balans in de keten te houden.

Vernooij is erg blij dat hij destijds de keuze gemaakt heeft om in het concept te stappen. Vernooij: “Door in het Good Farming Star Concept te zitten ben je iets minder afhankelijk van de wereldmarkt. Zeker in een tijd als deze, waarin de prijzen erg laag zijn.” Toch waren prijzen niet de reden voor Vernooij om in 2010 in het concept te stappen. Vernooij: “Voor een extra opbrengst hoefde je het destijds niet te doen. De prijzen waren echt niet beter. Dit veranderde pas toen in 2016 meerdere supermarkten zich bij het concept aansloten.” 

Het Good Farming Starconcept werkt vraag- gestuurd. “Als er bijvoorbeeld rond kerst ineens meer varkens gevraagd worden moet je allemaal iets lichter gaan leveren. Simpelweg om voldoende vlees op de plank te krijgen. In het begin is dat niet altijd even gemakkelijk en erg dynamisch, maar daar leer je wel mee om gaan”, vertelt Vernooij enthousiast. 

Beter voor Varken, Natuur en Boer

Het Good Farming Star concept biedt volgens Vernooij veel plussen, maar het vraagt ook extra werk. “Je moet als varkenshouder zorgen voor voldoende goed afleidingsmateriaal voor de dieren en extra aandacht schenken aan de  bezettingsgraad.” Albert Heijn positioneert het varkensvlees van het Good Farming Star concept als ‘Beter voor Varken, Natuur en Boer’.  
Dit vraagt een steeds hechtere samenwerking tussen varkenshouder en retailer, met Vion als belangrijke schakel ertussen. “Doordat de retailer zich direct verbindt met de varkenshouders die de varkens voor het concept leveren, ontstaat er een wederzijdse afhankelijkheid”, legt Vernooij uit. “De retailer kan haar klanten precies vertellen waar het varkensvlees vandaan komt. Dat is een belangrijke basis voor een sterke transparante, vraaggestuurde keten met onderscheidend vermogen. Hierbij vertaalt Albert Heijn de  wensen van haar klanten via Vion door naar het ketenconcept. Gelukkig gebeurt dit steeds meer in goede harmonie met de gehele keten, dus  ook de varkenshouders praten mee.”

Verdere verduurzaming en meer dierenwelzijn zijn volgens Vernooij belangrijke speerpunten voor het realiseren van onderscheidend vermogen. “En ja, dat kost geld. Maar zolang wij als varkenshouders deze meerkosten terug zien in de prijs en de retailer de consument weet te bewegen om voor een goed Nederlands product te kiezen en daar wat extra voor te betalen gaan we allemaal vooruit.” Op deze manier bieden vraaggestuurde ketens met onderscheidend vermogen kansen voor varkenshouders. Daar is Vernooij van overtuigd. 

‘Bij deelname aan het Good Farming Star concept ben je minder afhankelijk van de wereldmarkt.’

 Albert Heijn stimuleert varkenshouders ook een stap vooruit te zetten in dierenwelzijn, CO2- uitstoot, circulariteit en biodiversiteit. Zo streeft Albert Heijn ernaar dat boeren zoveel mogelijk groene energie, circulaire grondstoffen en  reststromen gebruiken. Om de biodiversiteit op en rond het boerenerf te verbeteren wordt er gewerkt met insectenhotels en vogelnestkastjes. Daarnaast wordt het stalklimaat doorlopend gemeten. Steeds meer data uit de keten wordt via blockchain vastgelegd en er is een gedegen borging via DNA-tracering. De samenwerking is opgezet vanuit een kostprijs plus programma.  Dit zorgt ervoor dat varkenshouders ook in een slechte markt nog redelijke prijzen ontvangen. Ook worden extra kosten voor verduurzamen vergoed. “Op deze manier kunnen we samen verantwoord blijven verduurzamen”, aldus Vernooij, die blij is dat hij in de huidige tijd waarin de prijzen slecht zijn nog een redelijke prijs voor zijn varkens ontvangt.

Om verder te verduurzamen produceert Vernooij zo veel mogelijk groene stroom met  zonnepanelen, voert hij bijproducten en verbouwt hij tarwe en CCM. Daarnaast zijn er op het bedrijf een insecten-hotel en diverse vogelhuisjes geplaatst. Ook doet hij mee aan DNA-sampling om de traceerbaarheid van het vlees te borgen. “Dat laatste is heel belangrijk. Een consument moet er voor de volle 100 procent op kunnen vertrouwen dat hij daad-werkelijk krijgt wat ik met passie heb gemaakt.” In een snel veranderende markt is het volgens Vernooij belangrijk dat varkenshouders meedenken in vernieuwing. “We moeten toch aan de wensen van de consument voldoen. Als zij ons vlees niet meer eten zijn we klaar. Maar het is wel van belang dat we als varkenshouders zelf mee aan het stuur blijven zitten. Ketenconcepten hebben pas echt kansen als de belangen van alle schakels gezamenlijk goed worden afgewogen en iedereen hierin mee kan praten. Zit je zelf niet aan tafel, dan wordt er over jou gepraat.”

Voor collega varkenshouders die nadenken over instappen in ketenconcepten heeft hij een duide-lijke boodschap. “In ketenconcepten zit toekomst. Natuurlijk lever je een stuk vrijheid in, maar je krijgt er ook heel veel positieve dingen voor terug. Bovendien geeft het een ander risicoprofiel aan je bedrijf. Denk daar ook eens over na.” 

Laten zien wat je doet

Binnen de ketensamenwerking en ook bij consumenten is er volgens Vernooij best veel respect voor boeren. “Daar moeten we slim op inspelen. Dat begint bij het herstellen van de verbinding tussen het stuk vlees in de supermarkt en de Nederlandse varkenshouder waar het vandaan komt. Dat mag geen anoniem stukje vlees meer zijn. Laat zien dat het in Nederland veilig, duurzaam en met respect voor het varken geproduceerd is. Op die manier neem je de consument mee in waar het vlees vandaan komt. Doe je dat niet, dan moet je ook niet verbaasd zijn dat ze er niet een paar centen extra voor willen betalen.” Onlangs trok Vernooij samen met andere varkenshouders het land in om middels ‘The Pig Story’ het ware verhaal van de varkenshouderij aan burgers te vertellen. 

“Het is belangrijk om te laten zien wat we doen. Het gros van de mensen reageert daar heel positief op. Hierin moeten we als sector veel beter samenwerken. Het is goed dat ook steeds meer voerfirma’s, slachterijen en andere toeleve-ranciers hierin hun verantwoordelijkheid nemen.”

Vooruitdenken

Dat Voergroep Zuid vooruit denkt door op al haar bulkbonnen voor varkenshouders de duurzaamheidskenmerken (CO2 footprint, % circulaire grondstoffen en % Europese grond-stoffen) te vermelden vindt Theo belangrijk. “Als varkenshouder ben je in de basis toch druk bezig met het verzorgen van je dieren. Het is dus positief dat Voergroep Zuid hierin voorop loopt.”

Vernooij is zelf al weer volop bezig met de volgende stappen van zijn bedrijf. Zo bouwde hij afgelopen jaar een nieuwe stal met vrijloopkraamhokken. Dit is nog geen vereiste vanuit het concept, maar Theo verwacht dat het die kant uit gaat. Door hier nu al in te investeren loopt hij dus ook het risico dat zijn systeem in de toekomst niet aan de gestelde eisen voldoet. “Dat is het risico van een ondernemer. Ik kijk daar misschien wat anders tegen aan. Door voorop te lopen gaan er nieuwe deuren voor je open en kun je zelf de toekomst mee maken. Daar krijg ik juist energie van!” 


Het bedrijf

Locaties Nijkerk en Beusichem
Bedrijfsgrootte 1.250 zeugen en 7.000 vleesvarkens
Personeel 4 medewerkers
Genetica Eigen aanfok x Deense Duroc
Groei 900 gram per dag
EW Voederconversie: 2,55
Uitval 1,5%

Het bedrijf van Theo en Sharona Vernooij werd opgericht in 1980. In dat jaar startten Jan en Anny Vernooij, de ouders van Theo, een vleesvarkensbedrijf in het Gelderse Beusichem. Theo studeerde aan de CAH in Dronten, waarna hij aan de slag ging als voervoorlichter. En in 2008 stapte hij in het bedrijf, dat destijds 2000 vleesvarkens huisvestte.

In 2010 zette de vooruitstrevende familie de volgende stap. Nadat Vion startte met het Good Farming Star concept behoorden zij tot de eerste deelnemers. In 2016 ontwikkelde het bedrijf zich verder met de aankoop van de locatie in Nijkerk. Deze werd in 2021 verder uitgebreid. In totaal huisvest het bedrijf van familie Vernooij 1.250 zeugen in Nijkerk en 7.000 vleesvarkens volgens één ster Beter Leven in Beusichem.

Ook interessant voor jou!

Afbeelding: Niet iedereen profiteert van hogere landbouwinkomens
18 december 2024

Niet iedereen profiteert van hogere landbouwinkomens

De inkomens in de land- en tuinbouwsector zijn gemiddeld gestegen, zo blijkt uit de voorlopige inkomensraming van Wageningen Economic Research (WUR). De...

Afbeelding: Er dreigt een tekort aan pluimveemest
17 december 2024

Er dreigt een tekort aan pluimveemest

Aan de huidige mestplaatsingscrisis in ons land heeft pluimveemest part noch deel. Vrijwel alle pluimveemest wordt geëxporteerd. Op landbouwgrond hier...

Afbeelding: Melkveehouder somber, al komt het met sector goed
09 december 2024

Melkveehouder somber, al komt het met sector goed

De melkveehouderij is bijna dagelijks in het nieuws, op zich al geen goed teken. Het verlies aan derogatie betekent een forse financiële aderlating voor...

Afbeelding: Mestmarkt blijft nerveus, handel in vvo's nog rustig
05 december 2024

Mestmarkt blijft nerveus, handel in vvo's nog rustig

De situatie op de Nederlandse mestmarkt blijft gespannen, waarbij de prijzen voorlopig nog omhoog neigen. Tegelijkertijd is de daghandel vrij rustig doordat...

Afbeelding: Meer dan 1 kilo groei met voerconversie van 2,34
03 december 2024

Meer dan 1 kilo groei met voerconversie van 2,34

Arbeidsgemak én topresultaten De vleesvarkens van Marcel Manders uit Deurne groeien meer dan een kilo per dag met een voerconversie van 2,34....

Afbeelding: 'Iedereen wil zo weinig mogelijk vervangen'
28 november 2024

'Iedereen wil zo weinig mogelijk vervangen'

Een hoge melkproductie en lage kosten. Dat typeert het geitenbedrijf van Johan en Ioana Taverniers. Met een vervangingspercentage van 27 procent streven...

Afbeelding: Vooral kleinere varkensbedrijven stoppen
28 november 2024

Vooral kleinere varkensbedrijven stoppen

De varkensstapel is in 2024 weer wat kleiner geworden. Het aantal varkens is met 2,6% gedaald naar 10,56 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de landbouwtelling...

Afbeelding: 'Warmen wij óf de biggen de afdeling op?'
27 november 2024

'Warmen wij óf de biggen de afdeling op?'

De overgang van big tot vleesvarken is een grillige fase voor het jonge vleesvarken. Een andere omgeving en ander voer kunnen zorgen voor opstartproblemen....

Afbeelding: 'Wiersma kan meer ruimte vinden in mestplan'
23 november 2024

'Wiersma kan meer ruimte vinden in mestplan'

De Tweede en Eerste Kamer hebben ingestemd met de omtrek van het mestplan van minister Wiersma. Voor boeren gaan de eruit voortvloeiende verplichtingen...

Afbeelding: Succesvolle bijeenkomst MamaVit® brijvoer!
22 november 2024

Succesvolle bijeenkomst MamaVit® brijvoer!

In samenwerking met Dierenartsencombinatie ZuidOost ontving ons Brijvoerteam, twintig varkenshouders en -verzorgers op het kantoor in Deurne. 🐖

Afbeelding: Denemarken offert 10% landbouwgrond op voor bos
21 november 2024

Denemarken offert 10% landbouwgrond op voor bos

De drie regerende politieke partijen in Denemarken hebben deze week een overeenkomst gesloten om 10% van het areaal landbouwgrond om te zetten in bos en...

Afbeelding: 'De belangrijkste graadmeter is of de gemiddelde bedrijfsgroei in de eerste vier weken gehaald wordt'
19 november 2024

'De belangrijkste graadmeter is of de gemiddelde bedrijfsgroei in de eerste vier weken gehaald wordt'

De laatste jaren zien we dat de voeropname van moderne genetica structureel hoger ligt. Hoe ga je hier als varkenshouder mee om? Een hogere voeropname...

Afbeelding: Een goede start maakt de ronde
15 november 2024

Een goede start maakt de ronde

Een veilige en vlotte start, direct vanaf de eerste dag. Voor Martin Meulendijks is dat de crux van een goed resultaat: “Een goede start maakt de ronde.”...

Afbeelding: Geslaagde lunchbijeenkomst transitieaanpak ‘Start Vitaal’
14 november 2024

Geslaagde lunchbijeenkomst transitieaanpak ‘Start Vitaal’

Wederom een geslaagde lunchbijeenkomst ‘’Start Vitaal’’, onze vernieuwde droogstand- en transitieaanpak. Samen met de Herkauwerspraktijk...

Afbeelding: Oplossen mestcrisis hard nodig, maar niet makkelijk
09 november 2024

Oplossen mestcrisis hard nodig, maar niet makkelijk

Joep Rats, directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), ziet een brede wil om de mestcrisis in ons land snel het hoofd te bieden. Maar de route...

Afbeelding: Tönnies verandert naam in Premium Food Group
06 november 2024

Tönnies verandert naam in Premium Food Group

Tönnies verandert per volgend jaar van naam. Het bedrijf zal dan door het leven gaan als Premium Food Group, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Daarmee...

Afbeelding: Van Loon Group sluit uitbeenlocatie varkens
30 oktober 2024

Van Loon Group sluit uitbeenlocatie varkens

De vestiging van Van Loon Group in Roosendaal, waar Best Star Meat vooral varkensvlees uitbeent, sluit eind maart 2025. De productie zal worden verplaatst...

Afbeelding: Van Loon Group sluit uitbeenlocatie varkens
30 oktober 2024

Van Loon Group sluit uitbeenlocatie varkens

De vestiging van Van Loon Group in Roosendaal, waar Best Star Meat vooral varkensvlees uitbeent, sluit eind maart 2025. De productie zal worden verplaatst...

Afbeelding: Genoeg mest voor iedere verwerker is geen garantie
30 oktober 2024

Genoeg mest voor iedere verwerker is geen garantie

Meer mest verwerken en exporteren moet. Al is het alleen maar om minder afhankelijk te zijn van de distributiemarkt bij slecht (voorjaars-)weer. Dat hebben...

Afbeelding: 'Tot 15 procent minder varkens door uitkoop'
24 oktober 2024

'Tot 15 procent minder varkens door uitkoop'

De Europese varkensvleesproductie is in de eerste helft van het jaar gestegen. De Rabobank verwacht dat deze dynamiek keert en dat het slachtcijfer zal...

Afbeelding: TopigsNorsvin handelt snel en strikt Hordijk als CEO
18 oktober 2024

TopigsNorsvin handelt snel en strikt Hordijk als CEO

Topigs Norsvin zocht al even naar een nieuwe CEO en toen kwam Dick Hordijk ineens beschikbaar. Beide partijen hadden niet lang nodig om tot elkaar te komen....

Afbeelding: ‘Blij met schaalkwaliteit en bevruchtingsresultaat’
18 oktober 2024

‘Blij met schaalkwaliteit en bevruchtingsresultaat’

Frank Rooijakkers werkt samen met Voergroep Zuid aan topkwaliteit broedeieren. Als het over broedeieren gaat blijven schaalkwaliteit en bevruchtingspercentage...

Afbeelding: Mestkosten melkveehouder in twee jaar verdubbeld
09 oktober 2024

Mestkosten melkveehouder in twee jaar verdubbeld

Nederlandse melkvee- en varkensbedrijven hebben de mestafzetkosten de afgelopen maanden fors zien oplopen. Zo betalen varkensbedrijven alleen al dit jaar...

Afbeelding: Het verhaal achter de eischaal
08 oktober 2024

Het verhaal achter de eischaal

Dit artikel verschijnt deze maand in het vakblad van de Landsbond pluimvee België Een hoge eischaalkwaliteit is cruciaal voor het rendement van...

Afbeelding: Welkoop Echt omgebouwd naar nieuwe winkelformule!
01 oktober 2024

Welkoop Echt omgebouwd naar nieuwe winkelformule!

Na vernieuwing van de winkelformule is onze Welkoop-winkel in Echt op donderdag 26 september opnieuw feestelijk geopend. Hiermee is het de eerste van de...

Afbeelding: Hoger aantal vleesvarkens verhult krimpt Britse sector
12 september 2024

Hoger aantal vleesvarkens verhult krimpt Britse sector

Na de aanzienlijke daling van vorig jaar is de Britse varkensstapel in de eerste helft van het jaar licht gestegen, zo blijkt uit data van Britse organisatie...

Afbeelding: Uitstel afbouw van de derogatie is noodzakelijk
10 september 2024

Uitstel afbouw van de derogatie is noodzakelijk

In het mestdebat vorige week zei landbouwminister Femke Wiersma dat ze de afspraken uit de derogatiebeschikking nakomt, ook als overleg hierover in Brussel...

Afbeelding: Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees
05 september 2024

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

Vion verkoopt een groot deel van haar rundvleesactiviteiten in Duitsland aan Tönnies. Het vleesconcern in Boxtel meldt in een verklaring dat de bedrijven...

Afbeelding: Agrarische Blijversaanpak Limburg van start
05 september 2024

Agrarische Blijversaanpak Limburg van start

De LLTB werkt samen met provincie Limburg aan de ‘Agrarische Blijversaanpak Limburg’, die moet leiden tot een solide toekomstperspectief voor...

Afbeelding: Hoger saldo met minder mais in rantsoen
30 augustus 2024

Hoger saldo met minder mais in rantsoen

Minder mais in het rantsoen van rosékalveren, en meer energiegrondstoffen, kan dit jaar interessant zijn. Dat bleek woensdag 28 augustus tijdens...

Afbeelding: Agribusiness Award voor de zesde keer van start
26 augustus 2024

Agribusiness Award voor de zesde keer van start

De Agribusiness Award, de prijs voor innovaties voor of uit de agrarische sector, gaat voor het zesde jaar op rij van start. ABN AMRO onderstreept het...

Afbeelding: Krap 200 banen verdwijnen bij Vion in Nederland
23 augustus 2024

Krap 200 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

Bij vleesverwerker Vion verdwijnen in Nederland 190 banen, waarvan 45 gedwongen ontslagen. Niet alleen op de hoofdvestigingen Boxtel maar volgens vakbond...

Afbeelding: Pali Group stopt met het uitbenen van varkens
21 augustus 2024

Pali Group stopt met het uitbenen van varkens

Paridaans en Liebregts, kortweg Pali Group, stapt per september uit het varkensvlees nu de uitbeenlocatie in Oss is verkocht. De handel in levende varkens...

Afbeelding: Vion vindt koper voor twee Duitse locaties
19 augustus 2024

Vion vindt koper voor twee Duitse locaties

Vion heeft een koper gevonden voor twee locaties in Zuid-Duitsland. Het betreft de slacht- en uitbeenlocaties in Vilshoven en Landshut. De aandelen gaan...

Afbeelding: ‘De paar procent die je inkomen bepaalt’
15 augustus 2024

‘De paar procent die je inkomen bepaalt’

Harold Wouters van den Oudenweijer over de kunst van goed hanenmanagement “Je bent afhankelijk van hoe hanen binnenkomen vanuit de opfok, maar...

Afbeelding: Nogal hypocriet dat juist Schiphol vlees uitfaseert
14 augustus 2024

Nogal hypocriet dat juist Schiphol vlees uitfaseert

Net voor het boarden nog even een broodje hamburger bestellen - omdat het vliegtuigvoedsel vaak toch nergens naar smaakt - wordt straks een stuk lastiger....

Afbeelding: Uitrijdseizoen op grasland met twee weken verlengd
13 augustus 2024

Uitrijdseizoen op grasland met twee weken verlengd

Het uitrijdseizoen voor drijfmest op grasland wordt dit seizoen met twee weken verlengd tot en met 15 september. Dat heeft minister Femke Wiersma van LVVN...

Afbeelding: Regering gokt op derogatie, maar heeft geen plan B
13 augustus 2024

Regering gokt op derogatie, maar heeft geen plan B

Terwijl minister Wiersma en staatssecretaris Rummenie van het nieuwe ministerie van LVVN deze zomer hun plannen voor de Nederlandse landbouw uitwerken,...

Afbeelding: Voldoende vitamine D cruciaal voor transitiekoeien
13 augustus 2024

Voldoende vitamine D cruciaal voor transitiekoeien

Voergroep Zuid enthousiast over vitamine Hy-D in transitiemineralen Als één van de eerste mengvoerbedrijven verwerkt Voergroep Zuid vitamine...

Afbeelding: “Geen stal is hetzelfde”
12 augustus 2024

“Geen stal is hetzelfde”

Voor het creëren van het perfecte stalklimaat voer je vaak onbewust aanpassingen door. Wanneer het echter misgaat merk je dit direct. In dit artikel...

Afbeelding: Vetmetabolisme leghennen mogelijk van invloed op tenenpikken
12 augustus 2024

Vetmetabolisme leghennen mogelijk van invloed op tenenpikken

Mengvoerindustrie onderzoekt tenenpikken bij leghennen Voergroep Zuid heeft samen met ABZ Diervoeders, ForFarmers, Vitelia  en Trouw Nutrition...

Afbeelding: Herbal-D positief voor eischaalkwaliteit
06 augustus 2024

Herbal-D positief voor eischaalkwaliteit

Vorig artikel hebben we geconcludeerd dat Vit D een zeer belangrijk nutriënt is dat invloed heeft op de schaalkwaliteit van eieren. Met name bij oudere...

Afbeelding: Ruwvoerbalans en kwaliteit
29 juli 2024

Ruwvoerbalans en kwaliteit

Het ene jaar is het andere niet… Hoe ga je een jaar als deze (vergelijkbaar met het najaar van 2023) te lijf om voldoende voer voor het aankomende...

Afbeelding: Voergroep Zuid melkveehouders realiseren lage carbon footprint
23 juli 2024

Voergroep Zuid melkveehouders realiseren lage carbon footprint

Melkveehouders die van Voergroep Zuid voeren realiseren volgens de Kringloopwijzer een erg lage carbon footprint. Een hoge melkproductie, een goede kwaliteit...

Afbeelding: “Kijk goed naar je dieren en pik signalen op!” 🐐
16 juli 2024

“Kijk goed naar je dieren en pik signalen op!” 🐐

Afgelopen week ontvingen we een grote groep geitenhouders tijdens een studiedag volledig in het teken van: gezonde geiten voor een hoge levensproductie....

Afbeelding: Nieuwe roséstal familie Rietjens uniek in zijn soort
27 juni 2024

Nieuwe roséstal familie Rietjens uniek in zijn soort

Familie Rietjens in Nederweert heeft vorig jaar een nieuwe roséstal in gebruik genomen. De stal is uniek in zijn soort. Naast een vernuftig ventilatiesysteem...

Afbeelding: ‘Samenwerken als rode draad door het bedrijf'
17 juni 2024

‘Samenwerken als rode draad door het bedrijf'

Bij aankomst in de gezellige boerderijkeuken van Bart en Marjan Peters in Sint Anthonis zit Marjan net aan de telefoon met haar vader Wil. Wil Witlox is...

Afbeelding: Bereid je voor op de zomer!
17 juni 2024

Bereid je voor op de zomer!

Hoewel we momenteel te maken hebben met koud en nat weer, is dit hét moment om je stal en je dieren voor te bereiden op de hete zomer. Het is namelijk...

Afbeelding: In gesprek met Ingrid Swinkels-Bouw geitenspecialist bij Voergroep Zuid
11 juni 2024

In gesprek met Ingrid Swinkels-Bouw geitenspecialist bij Voergroep Zuid

Aan ‘de keukentafel’ in het kantoor van Voergroep Zuid in Deurne, vertelt Ingrid dat zij inmiddels alweer bijna 7 jaar bij Voergroep Zuid werkt....

Afbeelding: ‘Van containerbegrip naar concrete actie; hoe Voergroep Zuid duurzaamheid meetbaar maakt’
03 juni 2024

‘Van containerbegrip naar concrete actie; hoe Voergroep Zuid duurzaamheid meetbaar maakt’

Een containerbegrip is een term of omschrijving zonder duidelijk afgebakende betekenis, waarbij degene die het zegt er zelf een invulling aan kan geven....

Stel je vraag

 
* verplichte velden